21 здравословни причини да пиете вода с лимон

Не пропускайте да пиете при хрема и болки в гърлото
10 ное 2019 14:00, Михаела Лазарова
13
21 здравословни причини да пиете вода с лимон
Снимка: istock

Тя има приятен вкус и ни помага да освежим дъха си. Водата с лимон – за някои това е любима напитка, без която не стартират деня си. Ако все още не сте я направили част от вашето ежедневие, споделяме 21 здравословни причини да го направите.

  • Намалява риска от сърдечни заболявания и инсулт, благодарение на витамин С, който получаваме от лимоните.
  • Може да спомогне за намаляване на високите нива на холестерола. Лимоните са добър източник на фитохимикали като диосмин и хесперидин, които могат да помогнат за понижаване на холестерола.
  • Намалява се и рискът от анемия, тъй като витамин С спомага за по-добрата абсорбция на желязото от храните.
     
  • Получавате антиоксиданти.
  • Това е начин да увеличим консумацията на вода, ако сме любители на напитката.
  • Ако се опитвате да намалите консумацията на кафе, опитайте с лимонена вода.
  • Чудесна напитка по време на диета, защото лимоните имат потискащи апетита действия.
  • Ще подобрите метаболизма си, което ще направи отслабването по-ефективно.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
СКОРО НАБЛИЖАВА МОМЕНТА, КОГАТО ЩЕ ДОСТИГНЕМ ПРЕДЕЛА. ТОГАВА ЩЕ РАЗБЕРЕМ, ЧЕ ВСИЧКО ПРАВИМ НА ОБРАТНОТО. ОКОЛО 5 ХИЛЯДИ ГОД ЩЕ СА НИ НЕОБХОДИМИ ДО ДОСТИГАНЕ НА ТАЗИ ГРАНИЦА.После СВЕТА И ХОРАТА ЩЕ ИСКАТ ДА ЗАПОЧНАТ ДА РАЗВИВАТ НАУКАТА СПРЯМО ЗАКОНИТЕ И ПРАВИЛАТА НА ИСТИНСКИЯ БОГ, а не псевдо-фалшивия бог, който управлява тази планета още от Адам и ***.
12
1
 
0
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Всичко в този Свят е с надолу главата. Причината отново е свързана с Бог или по-точно с Деница.Деница е бил най-светлия и умния ангел. В един момент той се възгордява. Днес Сатанаил води хода на човешкото падение. Сатанаил се опитва да докаже на Бог, че той също може да бъде бог като Него, но поради огромната му омраза към Бог и хората Сатанаил прави всичко на обратното.Затова и човешката наука се развива надолу и бавно води към задънена улица. СКОРО НАБЛИЖАВА МОМЕНТА, КОГАТО НЯКОЛКОБПОКОЛЕН
11
0
 
2
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Когато атома е в супер позиция той заема две различни пространства едновременно. Затова атомния свят не е като човешкия. И мога да Ви кажа, че ние сме до тук, а науката ни е в задънена улица.Същото е положението и с медицината. Лекуваме организма, но нищо не знаем за клетката. А, за атомите в клетката? Нещата стават още по-зле от гледна точка на развитието на човешката наука.Целия Свят е почти всички важни науки са тръгнали да се развиват надолу, вместо да прогресират нагоре.
10
1
 
2
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Бог създал този Свят и нас хората. После Айнщайн създал своя събирателен труд за квантовата механика. Бог казва, че е създал човек от пясък и повече обяснения не ни дава. По-същия начин и Иисус, Той никога не е написал едно изречение и се нарича Слово. Бог Твори чрез своето Слово.Атомния свят не е като нашия видим Свят. Един атом може да изпълни материя два пъти по-голяма от него. Знам, че това няма смисъл. Все едно да Ви кажа, че един слон всъщност заема място за два слона. Няма логика, нали
9
1
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Пий истинска лимонада за да не се мъкнеш при джи-пи-то всяка сряда...
8
0
 
3
 
! Отговори
21 причини преди 4 години
Докторе, *** народ, слаба държава!
7
1
 
3
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Що не напишете една статия "Колко полезни са дългите нокти на краката при инвалидите".Така де, с тия лимони обърквате хората и ДОРИ МОЖЕ ДА ИМ НАВРЕДИТЕ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ
6
1
 
7
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Като лекар мога да кажа само едно, ГЛУПОСТИ.Цялата статия е ЖУРНАЛИСТИЧЕСКО ФИАСКО И ДОРИ МОЖЕ ДА ДОВЕДЕ ДО ВРЕДИ.Давам пример. Ако имате проблем с панкреаса лимона е вреден.За всеки човек диагноза, диета, всичко е уникално. ДОБРЕ НАПИСАЛИ СТЕ СТАТИЯ ЗА ПОЛЕЗНИТЕ СВОЙСТВА, НО ЗАЩО ПРОПУСНАХТЕ ДА ИЗБОРИТЕ ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ВАРИЦИИ?
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я,си пием всека заран100тина грама ракия и чекам да живеем поне 100годин
4
3
 
6
 
! Отговори
ПорЦелан преди 4 години
Сок от цвекло? Ти *** ли си? Червеното цвекло става за ядене след два часа печене увито във фолио при 200 градуса. Поръсено със слънчогледови семки печени, малко оцет олио и лимонов сок и става салата "Батак".
3
5
 
11
 
! Отговори
от 1 преди 4 години
до ПорцеланНенормалник, говорим за изцедени плодове от домашна сокоизтисквачка. Не за готови сокове от магазините.Ти къде си виждал сок от цвекло по магазините?
2
12
 
6
 
! Отговори
ПорЦелан преди 4 години
Балзак е съветвал всяка сутрин да изяждаме една жива жаба. Така било гарантирано че нищо по-лошо няма да ни се случи през останалата част от деня. Сок не бива да се пие. Трябва да се консумират плодове и зеленчуци, соковете обикновено са даже вредни.
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма нищо по- добро от комбинацията сок от цвекло с моркови.Пийте сутрин обед и вечер по 100 мл сок от цвекло и по 100 мл сок от моркови, тоест по 300 мл на ден от едното и по 300 мл от другото. Изчиства тази комбинация всички отрови от организма и най вече от черния дроб.